Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://studtheses.nubip.edu.ua/handle/123456789/3636
Назва: | Бізнес-план відкриття ресторану |
Автори: | Бугай, Р.О. |
Науковий керівник: | Лобунець, Т. |
Кафедра: | Виробничого та інвестиційного менеджменту |
Спеціальність: | Менеджмент |
Ключові слова: | бізнес-план;ресторан;інвестиційна привабливість;прибуток;business plan;restaurant;investment attractiveness;profit |
Дата публікації: | 2023 |
Бібліографічний опис: | Бугай Р.О. Бізнес-план відкриття ресторану : дипломна робота ... магістра : 073 «Менеджмент» / Бугай Р.О. - Київ, 2023. – 57 с. |
Короткий огляд (реферат): | Актуальність теми. Гостинність – одне з фундаментальних понять цивілізації - вже давно у розвинутих країнах перетворилася на індустрію, у якій зайнято багато мільйонів професіоналів. Індустрія гостинності орієнтована на споживача (клієнта, гостя), задоволення потреб якого є кінцевим результатом ділової активності підприємства. Професійний глосарій індустрії гостинності останніх років виштовхує з повсякденного користування в архаїчні мовні шари слова «customer», «client» (споживач, клієнт) і замінює на «guest» (гість). Таким чином, навіть у лінгвістичному ракурсі, не кажучи про фактичну професійну діяльність, прослідковується тенденція зміни мети ділової активності підприємств індустрії гостинності. Вищою метою ділової активності у сфері індустрії гостинності є, перш за все, задоволення потреб гостя, і лише потім – підвищення доходів підприємства. В той же час, без детально розробленого бізнес-плану складно здобути успіх у будь-якому бізнесі. Планування допомагає визначити потенційні витрати і доходи, а також залучити необхідне фінансування. Інвестори, банки або інші джерела фінансування часто вимагають бізнес-план для оцінки перспективи проекту і ризиків. Бізнес-план включає планування операцій, таких як закупівля обладнання, постачання продуктів, організація персоналу, менеджмент запасів та інші аспекти, пов'язані з ефективним функціонуванням закладу. Це допомагає забезпечити ефективне управління рестораном і досягти максимальної рентабельності. Тому, актуальність теми визначається потребою в вивченні теоретичного матеріалу та практичного досвіду організації матеріально-технічного забезпечення ресторану, а також розробці конкретного бізнес-плану відкриття ресторану. Аналіз останніх досліджень та публікацій. Вагомий внесок у дослідження теоретичних основ та проблем розвитку ресторанного господарства як складової індустрії гостинності, розглядалися у працях Л. О. Іванова, Є. С. Оробейко, В.В. Вусів, С. Лущик, О. В. Євтушенко, А. Ю. Парфіненко, І. М. Шамара, С. О. Юрченко. Н. О. Нечаюк, М. П. Мальська, Т. Г. Сокол. Необхідність теоретичних засад розроблення бізнес-планів з відкриття закладу громадського харчування з врахуванням світового досвіду та особливостей економіки України зумовлюють актуальність теми дипломної роботи. Метою дослідження є дослідження ринку громадського харчування, розробка та обгрунтування бізнес-плану відкриття ресторану. Для досягнення зазначеної мети поставлено та вирішено такі завдання: - ознайомитися із закордонним досвідом розвитку ринку громадського харчування; - розглянути та проаналізувати особливості внутрішнього ринку громадського харчування; - сформувати концепцію, цілі та завдання проєкту; - розробити бізнес-план відкриття ресторану; - надати пропозиції з реалізації бізнес-плану. Об’єктом дослідження є процес відкриття та організації діяльності ресторану. Предметом дослідження є практичні та методичні аспекти обгрунтування бізнес-плану з відкриття ресторану. Методи дослідження. В дослідженні задіяно сукупність загальнонаукових і спеціальних методів: аналізу й синтезу, індукції й дедукції, причино-наслідковий, графічний метод, методи співставлення та групування, аналогії та прогнозування, що дало можливість виявити основні тенденції розвитку досліджуваного бізнесу. Результати магістерського дослідження доповідалися та обговорювалися на VІ міжнародній науково-практичній конференції (17-18 листопада 2022 р.) “Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектору”, що підтверджено тезами. Практичне значення одержаних результатів полягає у формуванні рекомендацій щодо організації ресторанного бізнесу. Інформаційну базу дослідження становлять наукові праці відомих учених, спеціальна економічна література, матеріали науково-практичних конференцій, електронні ресурси та результати особистих досліджень автора. Структура роботи визначена метою і завданнями дослідження та включає в себе вступ, три розділи, висновки та список використаних джерел. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://studtheses.nubip.edu.ua/handle/123456789/3636 |
Розташовується у зібраннях: | ОПП "Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами" 2023 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Buhai_Mahisterska_Biznes-plan_vidkryttia_restoranu.pdf | 1.98 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.